Gumicsivá Rossz Kedve

Rosszkedv-Etűdök, mulandóság-motetták, félig agyonvert elméletek arról hogy miért zavar mindenkit valami bennem...

Háttérzene

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Időzavar, két búval baszott boszorkány örömei

2007.10.28. 13:30 :: Gumicsivá

A falakon átálltak az órák, csak az agyamban valami nem állt át.

Összefolynak a napjaim. Arra emlékszem, azzal kezdődött, hogy mindannyian tarka ruhákban kavarogtunk egy levegőtlen teremben, hevenyészett színpadon, amatőr hangosítással, emlékszem ripacskodtam kérlelhetetlenül, de azért röhögtek rajtunk, bár azt a fejemhez vágta Bönoá, hogy exhibicionista picsának tart, de ennek az egésznek a hangsúlya a félredobott tejszínes tál miatt tolódott el.


A cigarettáinkkal behúzódtunk a fülke magányába, Bönoá komoran bólintott, mikoris rákérdeztem, sutának érzi-e magát. Ez pedig mindent megmagyaráz, leszámítva a gabonaköröket.
Etel fején egy bummzöld turbánsapka volt, kezében egy Filippo Lippi nevű aranyhalat tartott. A sárgafekete tükörállat befogadott minket gyomrába. Etel kurvajól nézett ki. Legalább ötvenszer elmondtam neki. A Szilvupléban kiült a bőrömre az emberpára, aztán
valahogy úgy alakult, hogy Etel is meggyűlölte az ottlétet (többek között egy nyomulós mérnök miatt) és Csepelre mentünk. Csontig hatoló hajnal, tudjátok, mi az? A padoknál vesztettem el a fonalat. Mondtam Etelnek, hogy nem bírom tovább. Begyűrtem a fejem alá a cuccaimat, és álmoba zuhantam. Az arcomat verte a szitáló eső és a szemhéjam mögé tülekedett a lámpa szemét neonhörgése is. Egyszer arra tértem magamhoz, hogy valaki sikoltozik, kérdeztem Etelt, te sikoltozol? Etel erre: Nem, egy pizza, vagy egy angyal.

Valakik határozottan ott álltak szemben, ott surrant két árny a háztömbök alatt, félálomban ültem fel, és az a szemembenézett, frankón azt éreztem, Ganja Bandi volt az, de hát nem lehetett... (?) Fél percig meredtünk egymásra, én hunyorogtam és próbáltam kivenni, hogy kit látok. Aztán eltűnt.

Reggel ropogós sóskiflivel hergeltük a jutalmazási ösztönünket, aztán Etel hazaoldalgott, magam is, és ezeréves álomba estem. Ezek vannak.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gumicsivarosszkedve.blog.hu/api/trackback/id/tr19210788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Etel és Philippo Lippi a diétás, az első 2007.11.01. 14:13:54

Kövér a macskád...

Íme a szöveg a Mézeskalácsház alól:
(ti. egy szabotáló grafikus, a mézeskalácsház párhuzamával élve reklámozza a Raiffeisen bank lakáshitel akcióját..
vajon mire hivatkozott: Eöö. Lassan itt a karácsony...)

Az igényre vonatkozik, kizárólag önerő esetén érhető el. Feltétele az idő. Meghatározása, az történt. A mód nem tükrözi kockázatát. Valamint mértéke került meghatározásra. Jelentése egyedi. Mely a jelennek minősül...

egész jó lett.

Gumicsivá 2007.11.01. 18:26:50

Kurvajók vagyunk.
Emlékezetből, Etel?
Hogy van a kis Lippi?

Philippo Lippi 2007.11.02. 08:49:36

Kösz megvagyok, bár ez a gülüszemű még nem vett nekem lélegeztetőt így muszáj pipáznom a víz felszínén.

Szia, Lippi vagyok.
NINCS vízszűrő sem, így a saját ammóniámban úszom...

Szia, te ki vagy? Az én nevem Philippo.

hideg van.

Most úgy csinálok mintha nem lennék éhes... Aztán mikor ez az antipikkelyes kimegy a levegőtlen szobából, majd minden kaját kikaparok a kövek alól... de ő azt gondolja, hogy az UFÓk viszik el.

szia. Mi ez?

"Isten"

Ki csinál mit? Ja hogy én. Lippi vagyok.

Szervusz. van egy hatalmas zöld barátom, aki sohasem mozog, valószínüleg egy másza kerámia hal.

Fény sincs megvilásogoás...

Gumicsivá 2007.11.02. 12:54:33

Hogy mindezt némiképp fényre hozzam,
a halak memóriája három másodperces
süti beállítások módosítása